Tensor Tympani - 'Impressive Power Delicate Sound'

Tensor Tympani - 'Impressive Power Delicate Sound'

Het tensor tympanisyndroom is een gehoorstoornis ten gevolge van overmatige stress, waarbij ook het evenwichtsorgaan wordt aangetast. Het wordt mede veroorzaakt door een harde akoestische shock. Ditmaal dus geen gevaar voor Tinnitus, maar wel alike. Om maar te zeggen: de ‘Impressive Power Delicate Sound’-ep van dit gezelschap belooft een stevige sonische uppercut.

Vijf songs of zo’n drieëntwintig minuten lang knalt Tensor Tympani door de luidsprekers, netjes op punt gezet in de Penthouse Studio’s van Filip De Bot, waar ook ondermeer Gino’s Eyeball, Generation 84 of Grown Below (en ja, ook Katastroof en X!nk) de muzikale eitjes uitbroedden. En dat heeft alvast een “impressive sound” opgeleverd, waarvan foto’s van een stukgestampt drumvel van een floortom op de Facebookpagina getuige is.

Zes songs lang duurt deze ep, eindigend met duidelijke boodschap Embrace The Unknown. In een cocktail van industrial, metal en cyberpunk (bij de uptempo opener Gone Again) of stadionrock, charisma en galmharmonie (bij opvolger en bijna vijf minuten durend Space Between). Pakweg een typische rocksound met de nodige elektronische injecties en alle hybriden daartussen.

Scherp als een mes, met de nodige bridges en herhaalstructuren om er vlot als een stevige zak hot chicken wings chips in te gaan. Soms met scherpe brulstem, soms met lichtgalmende samenzang, al naargelang het nummer vraagt. Telkens met een mooi volle eindsound, een “impressive power delicate sound”. Opgelet wel voor de scherpe kanten in de vorm van spitse, hoge gitaarsolo’s, moddervette basriffs of -intermezzo’s en speed-updrums – allicht te wijten aan de brede metalinteresse of -achtergrond van de bandleden (zanger Sebastiaan Pascalis is ook in het multi-metal trio Sub.Science actief en gitaarvirtuoos Andy Frans stamt uit de Mechelse powercoverband Qt).

Al bij al dus een pittig, erg divers ep’tje dat voldoende diversiteit en kunde laat zien waarbij Tensor Tympani de toekomst open houdt om nog iets meer op een eigen, specifieke identiteit door de gaan.

6 juli 2020
Johan Giglot