TELETEXT - Voor De Verandering

TELETEXT - Voor De Verandering

Twee jaar geleden startten actrice en muzikante Sascha Bornkamp en haar collega Leonore Spee TELETEXT nadat ze eerst al samen actief waren in het project Nobuya.

TELETEXT werd geboren in DEStudio en dwaalt langs de grenzen van sobere melodieën, literatuur, filosofie en theater. Na het funky Thijs en Pelikaan bracht de band midden december Voor De Verandering uit. Op de single is jazz-gitarist Vitja Pauwels (Bombataz, Warm Bad) te horen terwijl op de vorige single vooral vintage elektronica de hoofdrol speelde naast de stemmen.Voor De Verandering is het meest ingetogen nummer van de drie. De tekst smeekt daar ook om. De woorden lijken wel evenwichtskunstenaars die behoedzaam over de snaren lopen.

De clip die BARRY er bij maakte, versterkt nog het gevoel van tederheid en intimiteit. Het nummer duurt iets meer dan drie minuten, terwijl de clip de clip van de vijf minuten rondt. De term “kortfilm” zou dan ook niet misstaan. Middenin valt de muziek stil en horen we enkel vogels en kabbelend water terwijl de Engelstalige vertaling van de tekst nochtans doorloopt in de vorm van vintage aandoende ondertiteling. “My body is an open field, It’s quiet” lezen we terwijl het hoofdpersonage bijna naakt en kwetsbaar door een heidelandschap naast een bosrand loopt.

Voor De Verandering doet je stil staan. Even ademen en stilstaan bij het leven, bij je eigen relatie. Dit is geen pop of rock en zelfs – ondanks de Nederlandstalige tekst – geen kleinkunst. Dit is iets aparts. Dit is verandering van spijs, of eerder een mentaal dieet. Laat het je smaken.

2 januari 2020
Marc Alenus