Teardrop Factory

Achtergrond

De huidige psychedelische golf blijft maar duren en wie zijn wij om daar rouwig om te zijn als er groepen van de band rollen zoals onze eigen The Spectors of deze Teardrop Factory. 

Teardrop Factory



Zullen we eens een voorspellinkje wagen? Binnen een paar jaar wordt Teardrop Factory een grote band en volgend jaar staan ze op Down The Rabbit Hole waar ze dit soor psychedelische bands wel kunnen smaken.

De reden van ons enthousiasme ontspringt uit de eerste track uit hun komende album 'Thrash In The Heart' die we via Clash Magazine mochten leren kennen. Dat artikel deed ons hun vorig jaar verschenen ep 'Topshop' opzoeken waarop hun invloeden (Guided By Voices, Sonic Youth, Pixies en Jesus & Mary Chain) duidelijk waren, maar ook leidden tot vier leuke songs. 

Momenteel is het duo uit Brighton het Kanaal nog niet overgeraakt, maar als platenlabel Faux Discx een beetje zijn werk doet, kan dit snel veranderen. De debuutplaat van Teardrop Factory komt uit op 16 september en herbergt alvast één geweldige oorwurm: 3Am Coke Dream

De song drijft op een verbrijzelde, fuzzy gitaar en beukende drums, maar daaronder zit een aanstekelijke popmelodie verborgen. Zo weten ze een perfect huwelijk te sluiten tussen meeslepende hooks en duizelig makende dissonantie. Ons maakt het alvast lekker voor een vervolg. 

 

31 juli 2014
Marc Alenus