Taz Von Stone - Thistles & Thorns

Taz Von Stone - Thistles & Thorns

Voor wie deze pagina’s volgt, is Taz Von Stone al lang geen onbekende meer. Voor hen en voor alle anderen is er weer een nieuwe single.

In juni van dit jaar streek Matthijs Vanstaen de vlag van Lighthousing en hees hij die van Taz Von Stone. Sindsdien liet hij de ene bloedstollende single na de andere los. En ook nu weer kom je niet ongeschonden uit een luistersessie.

Met nieuwe single Thistles & Thorns haalt hij weer vlot ieders ziel open. IJle synths, een piano, die van This Mortal Coil zou kunnen komen, en een stem als van Thom Yorke van Radiohead, meer is er niet nodig om met ijzige precisie de luisteraar recht in het hart te raken.

Onderwerp van het nummer is Jonas 'Jones' Druyts, een vriend van Vanstaen die twee jaar geleden het leven liet tijdens een klimongeval op Mount Kazbek. “Send my regards to all the dead / And Fare thee well King Jones / … / be a beautiful flower / we’ll be the thistles and thorns for you,” zo klinkt het aan het eind van dit intense nummer. En net als de bergbeklimmer, moeten wij even naar adem happen.

Het debuutalbum ‘Solitude Never Comes Alone verschijnt wanneer mogelijk.

9 december 2020
Marc Alenus