Taucode - Nobody Is Illegal

Taucode - Nobody Is Illegal

De titel lijkt op die van een geëngageerd, politiek geïnspireerd lied, maar zo klinkt het niet.

Taucode, het muzikaal project van Joost Heremans, leerden we twee jaar geleden kennen met Woman Warrior. Ook dat kleine liedje had al een misleidende titel. En er zijn nog meer overeenkomsten: ook ditmaal is de Londense pianiste Hannah Vasanth te gast.

Toch zijn er ook grote verschillen. de nieuwe single is een echt feelgoodnummer, een pleidooi om alle negativiteit los te laten. Het klinkt ook rijker en de stem is ditmaal niet die van Jo Harrop, maar van Irene Serra, een zangeres die geboren werd in Italië, opgroeide in Denemarken en nu in Londen woont. Met een warme stem, die heel mooi past bij die van Heremans, legt zij balsem op al wat misgaat in de wereld.

Het is ook vast geen toeval dat de hoes van de nieuwe single barst van de vrolijke kleuren, terwijl alle voorgangers een zwart-wit-foto of tekening als artwork kregen. Laat de glimlach van Taucode je versteende hart ontdooien en leef naar het adagio dat de website van de band siert: "Be kind. Always. Find inner peace and flourish."

2 januari 2023
Marc Alenus