Tarahumara - Recurse

Tarahumara - Recurse

Alhoewel dit de tweede single is van deze band, is dit het allereerste nummer dat Wonne Joosen & Alexander Serneels samen maakten.

In een vorig leven speelden beide heren bij Humble Flirt, een band die nooit iets uitbracht, maar het wel tot in de finale van Humo’s Rock Rally schopte. Meer dan tien jaar geleden liepen ze die andere RR-finalist Leen Diependaele (Samowar) tegen het vege lijf tijdens FrappantPOP en nu zijn ze alle drie te horen op Recurse, de tweede single van Tarahumara, een band die alternatieve, dansbare pop maakt.

“I’m on a mission to give / my definition to live”, zingt Diependaele in Recurse. Waar ze de tijd vandaan haalt naast de New Wave Revival tournee die ze momenteel houdt met Stijn Meuris en het schrijven van muziek voor theater, weten we niet, maar de zin is haar dus op het lijf geschreven.

Toch is ze zich ervan bewust dat het gevaar op de loer ligt om die levensenergie kwijt te raken. Zo zegt ze: “Geven en blijven geven is zo een mooie idealistische gedachte maar na verloop van tijd holt het je uit en ben je je levensenergie helemaal kwijt. We hebben allemaal evenveel tijd hier. Alleen jij kan zelf de keuzes maken die bij jou passen, maar daarvoor heb je wel een stevige dosis zelfkennis nodig en dat begint dan weer bij vertrouwen op wat je voelt."

Voorlopig lijkt het allemaal prima te lukken. Met Tarahumara verwacht ze een ep af te leveren begin 2023 (februari) en komende zomer zal je de band ook live kunnen zien en dansen op tracks als deze.

25 november 2022
Marc Alenus