Tarahumara - Hyper Real

Tarahumara - Hyper Real

Alexander Serneels en Wonne Joosen stonden ooit in de finale van Humo’s Rock Rally met Humble Flirt. Voor de eerste single met hun nieuwe band vonden ze nog een ex-finalist van de Rally bereid om mee te werken.

Humble Flirt is ondertussen ten grave gedragen, maar als Tarahumara laten ze zich nu inspireren door producerduo’s als Weval en Mount Kimbie. Ze kochten samen een Korg Delta en gaven zichzelf een jaar om een eerste ep samen te stellen.

Die is klaar, zal ‘How we once looked upon tomorrow’ heten en komt uit op 25 november. Op de ep werkt het duo samen met Leen Diependaele en Lukas Hermans.  Zij mochten achter de microfoon plaatsnemen.

Een eerste samenwerking met Hermans van Sleeper’s Reign werd gebombardeerd tot eerste single al had Hyper Real bijna niet eens de ep gehaald. Het zat niet eens bij de eerste nummers die werden doorgestuurd naar Hermans.

Maar die werd wel getriggerd door de instrumentale demo en schreef er in één avond de zanglijnen en teksten voor. De eerste take is wat je hoort, al zijn er later wel nog echte drums, nieuwe bas, gitaar en extra synths aan toegevoegd.  

Het resultaat is een internationaal klinkend nummer dat met zijn lekkere groove meteen de temperatuur wat hoger jaagt. Zet die thermostaat dus gerust wat lager en het volume hoger:

 

30 september 2022
Marc Alenus