Tame Impala

Achtergrond

 

Titel: 'Currents'

Releasedatum: 17 juli

Producer: Kevin Parker

Gasten: /

Record Label: Fiction

Studio: Fremantle, West Australië

Vorig album: 'Lonerism' (2012)

 

 

 

- Psych guru Kevin Parker heeft de voorbije jaren met Tame Impala het psychedelische glitterpaard bereden met hun vorige albums. Met hun nieuwe wil Kevin Parker muziek maken waar niet alleen op kan weggedroomd worden, maar waar ook op kan gedanst worden. Parker geeft de stempels "crunchy dream pop", "air-ish disco" en "plastifunk" mee in interviews, en drukt op het hart dat hij de goede weg is ingeslaan naar het soort muziek dat hij diep vanbinnen echt wil maken. Kort samengevat wil dat dus zeggen dat de groove van hun vorige albums behouden blijft, maar dat er vooral synthesizers hun opwachting maken.

- Het succes van hun vorige twee albums heeft de band alvast geen windeieren gelegd. Parker ontdekte terwijl hij al tourend de wereld rondreisde dat er aan hem geen ontdekkingsreiziger verloren gegaan is. Hij nestelt zich liever in de rol van huiselijke avonturier. Daarom kocht hij een huis in Fremantle, bouwde er zijn eigen studio in en had ook nog plaats voor een eigen lichtstudio. Volgens Parker was de combinatie van muziek maken met de nodige visuals "magisch", en gaf het de nummers een volledig andere dimensie.

- Terwijl het thema van 'Lonerism' vooral over het afsluiten van de buitenwereld ging, slaat 'Currents' een tegenovergestelde richting in. Parker vertelde in een interview: "In ons volgende hoofstuk beseffen we dat er zoveel gebeurt rondom je, dat afsluiten gewoon meer energie kost dan alle info gewoon tot je op te nemen. Het gaat over jezelf vinden in een chaotische wereld". Let It Happen is daar het perfecte voorbeeld van.

- Kevin Parker maakt er geen geheim van dat hij in de leer gegaan is bij Mark Ronson, om zo alles dansbaarder en funkier te maken. Begin dit jaar konden we de twee al samen horen op verschillende nummers op het 'Uptown Special' album van Mark Ronson.

- Ondertussen zijn de eerste recensies binnen over het album, en de toewijding druipt er alvast vanaf. Pitchfork gaf het album alvast een 9,3, en de bijhorende titel van "Best New Music". Ook Spin gaf bijna het maximum van de punten en NME kon nog net hun enthousiasme temperen met een 8 op 10. We zijn benieuwd wat het grote publiek er van zal vinden.

Voorluisteren?1.    Let It Happen

2.    Nangs

3.    The Moment

4.    Yes I'm Changing

5.    Eventually

6.    Gossip

7.    The Less I Know the Better

8.    Past Life

9.    Disciples

10.  Cause I'm a Man

11.   Reality in Motion

12.   Love/Paranoia

13.   New Person, Same Old Mistakes

Live?

Tame Impala zal het Pukkelpop festival headlinen op zaterdag 22 augustus deze zomer.

15 juli 2015
Joris Roobroeck