Taalgrenscrossen op ABBota

Achtergrond

Op 26 en 27 februari is het weer zover en kan je aan muzikale taalgrenscrossing doen tijdens ABBota. De twee grote, Brusselse concertzalen, Ancienne Belgique en Botanique, slaan de handen in elkaar om Vlaamse en Waalse groepen bij elkaar te brengen. En uiteraard kan u op ons rekenen om u wegwijs te maken door dit gevarieerde, tweetalige programma. U weet al wat te verwachten van een klepper als Absynthe Minded en de lolbroeken van Team William. En met hun nieuwste album 'Cat Fit Fury' is de portie rock-'n-roll ook gegarandeerd in de gedaante van The Van Jets. Daarom serveren wij hier een handige leidraad door het onbekende talent dat ten dans speelt op ABBota.

Taalgrenscrossen op ABBota

 



Omdat wij het niet altijd beter moeten weten, hoorden we de beloftevolle Gentse groep Mary & Me eens uit over hun twee favorieten van over de taalgrens. Zij tipten volgende bands:

Joy
Zij staan garant voor prachtige meerstemmigheid en een ongewoon instrumentarium: gitaar, cello en drums. Ze spelen heel filmische, soms naar klassiek neigende pop waar een donker kantje aan zit. De drumster/zangeres is trouwens indrukwekkend om naar te kijken.
Waar: ABBota@Ancienne Belgique
Wanneer:
26 februari

Mièle
Mièle heeft heel frisse, speelse nummers waar je blij en opgewekt van wordt. Zij brengen in deze eindeloze winter de eerste lente in het land. Heerlijke, van elke vorm van pretentie ontdane pop die blijft hangen. Zingen in het Frans klinkt ook altijd dat tikkeltje meer sexy.
Waar:
ABBota@Botanique
Wanneer: 27 februari

En verder zijn ook volgende acts boeiend en zeker het ontdekken waard:

Depotax
Depotax is een collectief uit Luik en meteen ook het buitenbeentje op heel de ABBota-affiche. Live zorgen ze voor een indrukwekkend totaalspektakel. Hun veelzijdige muziek is rechttoe rechtaan. Ze staan garant voor een mix van shoegaze, elektronica en dronische melodieën terwijl er op de achtergrond vreemde filmtaferelen geprojecteerd worden. Zingen doen ze trouwens in een gek taaltje waar nog geen woordenboeken voor bestaan.
Waar:
ABBota@Ancienne Belgique
Wanneer:
26 februari

Frank Shinobi
De naam Frank Shinobi doet misschien eerder denken aan een Waalse versie van Eddy Wally, maar het is gewoon de ietwat ongelukkige benaming van een band die de mosterd haalde bij groepen als Modest Mouse en At The Drive In. Oftewel energieke pokkeherrie in een Frans kleedje. Huplà, u moest al staan springen.
Waar:
ABBota@Ancienne Belgique
Wanneer: 26 februari 2010

Lyenn
Lyenn maakt muziek die baadt in drama en tristesse. Op het einde komt het vaak tot psychedelische apotheosen. Het opmerkelijke instrumentarium van Lyenn telt naast de doorsnee gitaren en drums ook orgeltjes, cello's en een Ierse bouzouki. Wat dat laatste vreemde object dan wel mag voorstellen, mag u zelf gaan ontdekken.
Waar: ABBota@Botanique
Wanneer:
27 februari 2010

Mary & Me

Mary & Me is zowel energiek als broos. Hun sprookjesachtige liedjes hebben een mysterieus karakter waarmee ze het kind in eenieder naar boven roepen. Belgetinkel, nagebootste kinderstemmetjes en enkele occasionele schreeuwtjes maken hun muziek nog spannender.
Waar: ABBota@Botanique
Wanneer: 27 februari

Wij hebben voor beide festivaldagen duotickets te geef. Mail als de bliksem je naam door naar info@damusic.be met de mededeling 'ABBota'. Vergeet uiteraard ook niet te vermelden naar welke dag jouw voorkeur uitgaat.

23 februari 2010
Sanne De Troyer