SYNS - Speak The Same

SYNS - Speak The Same

Nu Daft Punk de helmen aan de haak heeft gehangen, lijkt SYNS klaar voor de overname.

De Nederlandse synthpopartiest SYNS brengt een nieuwe single en video Speak The Same uit op alle digitale platformen. Na jarenlang rammen op de basgitaar bij  postpunkformatie HunterStreet, toverde SYNS zijn slaapkamer in Antwerpen om tot een synthesizerlaboratorium. Met al die inspiratie begon hij het soloproject SYNS. Met rock in het achterhoofd produceert hij songs gevuld met analoog synthgeweld, gedragen door dansbare drumsequences.

SYNS' baan als filmmaker leverde een rijkelijk gevuld YouTube kanaal op. Allereerst werd dit platform gebruikt om muziek op te delen, maar recentelijk groeide het kanaal enorm door de synthesizerexperimenten. De release van de single Speak The Same wordt ondersteund door een korte kunstfilm door filmcollectief BRUUT COLLECTIVE en door een remixinitiatief met vijf andere muzikanten in verschillende genres.

In de video zien we de gehelmde artiest in de nachtelijke straten van Hulst ronddolen, beladen met zware kettingen. Hij lijkt op zoek te zijn naar een vriend die ergens vastgeklonken wordt. Tenminste, dat is wat wij er in zien, maar het is nogal moeilijk geconcentreerd te blijven, terwijl de muziek je naar de dansvloer lokt. Laat vooral je eigen fantasie werken… of je dansbenen, dat mag ook.

23 maart 2021
Marc Alenus