#SympathiekBesnaard - Redd Kross - Annie’s Gone (1990)

#SympathiekBesnaard - Redd Kross - Annie’s Gone (1990)

Onder de hoofding #SympathiekBesnaard strooien we u onze persoonlijke kleine en grote helden met fijne melodische gitaarpowerpop voor de voeten. Simpel, duidelijk.

Nog zo’n dolfijn gitaargroepje waarvoor ze ons altijd weer mogen wakker maken.

Uit Hawthorne California: Redd Kross , opgebouwd rond de gebroeders Jeff en Steve McDonald. Ze gingen in 1978 van start als The Tourists. Tot ze hoorden dat er ook een Britse Tourists was (met Annie Lennox en Dave Stewart) en vervelden in Redd Kross. De roots lagen bij de punkrock en het eerste optreden was een support van Black Flag. Zeven plaatjes scoorden ze tussen 1982 en vandaag.

Annie’s Gone komt van de succesvolle derde 'Third Eye' uit 1990. Het nummer was hier een bescheiden radiohit, maar in Amerika klom het op tot nummer zestien van de Billboard’s Alternative Chart. Leuk om weten: de naakte vrouw op de hoes van 'Third Eye' was niemand minder dan Sofia Coppola, regisseur en dochter van. In 1990 figureerden ze ook in de film 'Spirit Of ‘76' met David Cassidy.

Op de 'Third Eye'-tour werden ze vergezeld door trommelaar Jack Irons van the Red Hot Chili Peppers en later Pearl Jam. Je kan hem ook herkennen in de videoclip. De videoclip was volgens de platenfirma Atlantic te "androgynous" en te campy en zou het publiek “verwarren”. Daar eindigde dus ook het avontuur met Atlantic Records.

29 april 2022
Laurens Leurs