Sylvie Kreusch - Please To Devon

Inlandse Maatjes

Anderhalf jaar na het einde van Soldier’s Heart onthult enigmatische frontvrouw Sylvie Kreusch na een drukke Warhaus-periode  haar eigen project met een eerste clip.

In Please To Devon, de eerste track van haar solo-ep en de bijhorende videoclip zoekt Sylvie Kreusch de blik van haar geliefde terwijl ze in de clip doet ze waarin ze zo goed is: dansen en zingen alsof haar leven er van afhangt. Is ze prooi of roofdier of allebei?

De clip werd geregisseerd door Lukas Dhont, winnaar van de Caméra d’Or award op het Festival van Cannes vorig jaar en vormgegeven samen met Alessandro Cangelli. Gefilmd werd er op 16mm om de juiste sfeer te kunnen vatten en de video bevat verschillende lagen die de oerfantasie van verleiding verkent terwijl uit de blik van de zangeres/ danseres en de toekijkende man (drummer Simon Segers) steeds meer waanzin blijkt.

De muziek is opzwepend en trance opwekkend, op het waanzinnige af en de clip past daar bij als een lange latex handschoen aan een ranke hand. Bekijk hem hieronder.

De debuut-ep van Sylvie Kreusch verschijnt in september.

8 mei 2019
Marc Alenus