Sweats - Moist

Sweats - Moist

Harde tepels, zachte handen en een beetje warme vochtigheid… Sweats zorgt er voor dat je nooit meer normaal naar een amaryllis kan kijken.

Voor wie aanwezig was op de derde editie van Overlast of op Sonic City twee jaar geleden is Sweats, de band van Kaat Schiltz, Lotte Lauwers, Stien Bovijn en Aram Santy al geen onbekende meer.

De “female fronted electropunk-band”, zoals ze zichzelf labelen, zorgde toen voor heel wat van hun naam onder oksels en op andere, meer verborgen plaatsen van het lichaam en ook op hun nieuwste single houden ze het niet droog.

Moist, de eerste track van een aankomende ep, combineert de rauwe energie van een band als Le Tigre met de seksuele knipogen van Peaches, ook al legt het viertal het er niet zo dik op als die laatste.

De half gesproken, half gezuchte intro grijpt meteen de aandacht en als de elektrobeats als een golf komen aangerold lijken we op weg naar een clubbanger. Dat wordt het ook, maar nog niet meteen. De spanning wordt behoorlijk lang opgebouwd, maar uiteindelijk vliegt de stop toch onherroepelijk van de fles.

Bij de song werd ook een clip gemaakt, al noemen ze het zelf een abstracte sexteep. Daarvoor kroop de band in bed met Adèle Grégoire en het resultaat mag er zijn. Je zal nooit meer met gewone ogen naar een amaryllis kunnen kijken, dat beloven we je.

20 maart 2020
Marc Alenus