Sven Ross - Heart Against The Rocks

Sven Ross - Heart Against The Rocks

‘Filled With Gold’, de debuut-ep van Sven Ross, verschijnt in de herfst, maar hier is al de eerste single.

De Amsterdamse singer-songwriter Sven Ross wordt duidelijk beïnvloed door artiesten als Ben Howard, SYM of misschien wel onze eigen Milow, afgaande op zijn eerste single Heart Against The Rocks. Aan de tekst van die song dankt de vijf songs tellende debuut-ep de naam. De song vertelt een verhaal over in de diepte van de liefde springen en het moeten leren omgaan met de consequenties, omdat niet alles zo mooi is als het lijkt.

Hierover zegt Sven: “Ik heb het geschreven als een liefdeslied, maar voor mezelf is het vooral een algemene herinnering om voor je passies te blijven gaan, want het is ok om soms je hart te stoten: niemand heeft ooit goud gevonden zonder in die rivier te duiken.”

Dat deed Ross zelf ook. In 2019 zei hij het onderwijs vaarwel en dook hij in de Londense songwriters-scene. Daar scherpte hij duidelijk zijn Engels bij en leerde hij hoe hij de perfecte popsong opbouwt, met passende, moderne instrumentatie, aanstekelijke hooks en kleine verrassende wendingen.  

De sound klinkt kristalhelder, ook al deed hij het meeste van de productie zelf en de mix en mastering in samenwerking met producer Ernst van Dusseldorp. Sven Ross doet zichzelf met deze single een mooi verjaardagscadeau op zijn eenendertigste verjaardag.

30 maart 2021
Marc Alenus