Summersile - Amour

Summersile - Amour

Valentijnsdag vandaag, de dag waarop de economie rekent op uw gulle bijdrage onder het mom van een bos bloemen, een uitje en/ of een gouden ring. Wij luisteren ondertussen wel naar de nieuwe van deze Nederlandse rockband.

Voor wie nog nooit van Summersile gehoord heeft, een kleine introductie: de band werd in 2018 opgericht door leadzanger en gitarist Nuno Fernandez. Uit diens heftige depressie ontsproot een creatief proces uit dat uiteindelijk uitmondde in Summersile. Samen met drummer Sebastiaan Stam, leadgitarist Dennis Elders en bassist Lars Verdurmen werkte hij aan eigen nummers. Eén en ander resulteerde eind 2021 in een eerste, drie songs tellende ep 'May I Present Myself', die in de alternatieve scene op heel wat applaus kon rekenen.

Nu is de band terug met nieuwe single Amour, die uiteraard moest uitkomen op Valentijnsdag, al gaat hij eigenlijk over de onmogelijkheid om los te komen van een gebroken liefde. Met de pakkende refreinzin: “Try to do my time wherever I am sitting”, wordt duidelijk gemaakt dat waar je ook bent, een gebroken liefde je altijd zal blijven achtervolgen.

Dit is dus emo-rock. We horen een beetje Hootie And The Blowfish en een tikkeltje Panic! At The Disco en Basement, maar vooral een band die geloofwaardig overkomt. De band heeft trouwens ook een Belgische link, want de naam Summersile haalde Fernandez bij vroegere thuisbasis Zonhoven.

14 februari 2023
Marc Alenus