Such Beautiful Flowers - Kiss The Grave

Such Beautiful Flowers - Kiss The Grave

Such Beautiful Flowers hekelt de polarisatie op de nieuwe single.

Tijdens de lockdown kroop Donny Woestenborghs in de homestudio van zijn donkere elektronicaproject Such Beautiful Flowers om Kiss The Grave op te nemen. Het nummer hekelt de sociale en politieke polarisatie die mensen verder van elkaar verwijdert en onze primitieve aard naar voren brengt. Je bent voor ons of tegen ons, lijkt het moderne devies. De middenweg is niet alleen verloren, maar we kijken er allemaal naar uit om de ander in de afgrond te zien vallen.

Publieke figuren smullen van deze neiging. Politici regeren met behulp van nepnieuws, complottheorieën en het aanwakkeren van de vuren van haat, terwijl ze zichzelf presenteerden als een Messias voor hun volgers. Mensen stromen toe naar deze valse profeten en de cyclus blijft zich herhalen en groeit zelfs. We worden gelokt omdat we gelokt willen worden. We claimen onafhankelijkheid maar verlangen naar een leider die ons vertelt wat we moeten doen en zeggen. Het mag duidelijk zijn: Woestenborghs voelt zich daar niet goed bij en dus klinkt Kiss The Grave donker en dreigend. Met zo'n titel verwacht een mens ook niets anders.

Over de video zegt Woestenborghs: "We ervaren de werkelijkheid niet meer zoals die zich aandient. Ze is vervaagd door de filters van sociale media waar het een spel van kijken en bekeken worden is. Het glurende oog kijkt je aan zoals je ernaar kijkt? Je oordeelt, maar wordt beoordeeld, gescheiden door een muur zonder echte verbinding. We verlangen ernaar om de voyeur te zijn, maar haten het idee dat iemand kijkt naar ons, terwijl we tegelijkertijd verlangen naar de bewondering van het starende oog."

26 december 2020
Marc Alenus