Subterranean Street Society - Focus On The Melody

Subterranean Street Society - Focus On The Melody

De band brengt op 8 maart 2024 het nieuwe album 'BLEEP' uit via Polymoon Music. Dat album werd in Utrecht opgenomen en werd geproduceerd door Ivo Johan Schot, tevens de bassist van de band.

 

Wie vorige single God Couldn't Save The Queen kent, weet dat de band met Deense frontman allesbehalve polderpop maakt. Subterranean Street Society is van internationale klasse en bewijst dat opnieuw met de tweede single uit het aankomende album, die wij als eerste mogen voorstellen.

Op God Couldn’t Save The Queen vroeg de band zich af waarom we koninklijke families nog steeds op een voetstuk plaatsen. De  nieuwe single Focus On The Melody is opnieuw een razende garagerocktrack over de stervende spanningsboog van de moderne samenleving. Frontman Louis Puggaard-Müller: “Ik wilde een tirade schrijven over de absurde hoeveelheid tijd die wij achter onze schermen doorbrengen en hoe wij eigenlijk constant het fast-food-equivalent van beeld tot ons nemen. Korte beelden, snelle quotes en halve verhalen die op hoog tempo in onze kop worden gestampt.” Het album is daarmee een reflectie op de huidige tijdgeest.

'BLEEP' werd opgenomen op een Tascam 388, een achtsporen-doe-het-zelf-bandrecorder uit eind jaren tachtig. In een poging beperkingen af ​​te dwingen en in een meer lo-fi roots-/grunge-geluid te duiken. Verwacht fuzz-up basgitaarfeedback, vuige resonatorgitaar, snoeiharde backings, up-tempo garagedrums, gecombineerd met de kenmerkende rauwe zang van Louis. Het resultaat is een uptempo folk-grunge-album.

Om de band live te zien, moet je naar onze noorderburen:

Livedata:
3 november - Zwolle, In De Buurt (popronde)
5 november - Venray, Bistrobar Roos (popronde)
11 november -  Deventer, De Zwarte Silo (popronde)
12 november - Hilversum, The Skiff (popronde)
28 maart -  Merleyn, Nijmegen 
30 maart - Paradiso, Amsterdam (releaseshow)
5 april - Paard, Den Haag 
6 april - Der Aa Theater, Groningen
12 april - Willem Twee, Den Bosch

foto: @Ehlana van Roijen

27 oktober 2023
Marc Alenus