Subatomic Strangers - Enough Of You

Subatomic Strangers - Enough Of You

De band uit Roeselare blijft het zoeken in hogere sferen.

In maart verblijdde Subatomic Strangers de wereld met Up Here Alone en een tijdje geleden bracht de band de single Special Satellite uit, de titeltrack uit het aankomende debuutalbum dat op 17 september wordt voorgesteld in JC Tranzit in Kortrijk.

Het nummer gaat over het loskomen van negativiteit en doet een beetje denken aan All About Eve, de band die hippiefolk wist te koppelen aan new wave en bekend werd met Martha's Harbour. Met Sharon Braye heeft het kwartet dan ook een zangeres in huis die zich perfect kan meten met Julianne Regan. Op de vorige single zong zij niet, maar nu is ze terug en staan de mannen (drummer-zanger Arne Stroobant, gitarist-toetsenist-zanger Nicolas Vermeersch en bassist Jonas Vanelstlande) in haar dienst.

Het resultaat is een warme, smaakvolle single die baadt in een jarentachtigsfeertje, maar toch wegblijft van het nu populaire postpunkgenre. Er is op dit moment geen andere band als deze. Dat maakt het misschien een beetje moeilijker om aandacht te genereren, maar toch wist de band al meer dan twintigduizend views te verzamelen met de clip van de nieuwe single. En dat is niet meer dan terecht!

11 juni 2022
Marc Alenus