STUFF. - Honu

STUFF. - Honu

Op 7 mei brengt Sdban 'Ultra' het derde album van STUFF. uit. Daar zwemt ook een groene zeeschildpad in rond.

Nu is er de tweede single uit van het aankomende, derde album ‘T(h)reats’ van STUFF.. Nadat de band eerst met het hoofd in de wolken zat op Cumulus, duiken Lander Gyselinck (drums), Andrew Claes (ewi/sax), Joris Caluwaerts (keyboards), Dries Laheye (bass) en Mixmonster Menno (turntables) dit keer het zilte nat in.

Daar treffen ze een Honu aan, een Hawaiiaanse groene zeeschildpad die ook wel soepschildpad wordt genoemd. Het illegaal rapen van de eieren en het onbedoeld doden van de schildpad als bijvangst in de visserij drukken tegenwoordig nog steeds zwaar op de overlevingskansen van dit beschermde dier. Het is dan ook geen wonder dat ze aandacht krijgt van STUFF. in de vorm van dit kabbelende, warme nummer.

De clip, gemaakt door volk.be, is gebaseerd op het werk van Guy Vandenbranden. Meer bepaald zijn ‘Composition’ uit 1967 (celluloid on panel, 182.2 x 183.5 cm) dat je vindt in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen. Graphics, die zo uit de jaren zeventig zouden kunnen dateren, worden gecombineerd met beelden van het wonderlijke zeewezen waaraan de track de naam dankt. 

8 februari 2021
Marc Alenus