STUFF.

Achtergrond

Voor we weer met een kater, vetter dan Garfield, de afgevallen naalden van de kerstboom uit ons vast tapijt zitten peuteren en ons nog amper kunnen herinneren welke goede voornemens we op nieuwjaarsnacht weer tegen beter weten in hebben gemaakt, hebben we voor u nog een hele resem eindejaarslijstjes van onze redacteurs en echte would-be BV's.

Het afgelopen jaar schreven de heren van STUFF. eigenhandig een nieuw hoofdstuk in de Belgische muziekgeschiedenis. Van het kleinste jeugdhuis tot het grootste festivalpodium, overal wisten de heren bossen nieuwe zieltjes te werven met hun sprankelende, energieke, euh: jazztronica. Straks verzilveren ze dit (hopelijk) met enkele MIA's.

De beste van het jaar

1. Kendrick Lamar – 'To Pimp A Butterfly'

2. AKA BALKAN MOON & ALEFBA DOUBLE LIVE

3.  Georgia Ann Muldrow  - ‘A thoughtiverse unmarred”  

4.  Pudding oO – 'Pudding oO'

5.  Owiny Sigoma Band – 'Nyanza'

Amai, dat kon beter!

We zijn allemaal geschrokken van Flying Lotus’ negatieve uitlatingen tijdens zijn concert in het Koninklijk Circus. Hij was blijkbaar niet helemaal opgezet met de publieksparticipatie tijdens zijn show op zondagavond en maakte enkele agressieve operkingen hierover.

Mocht ik de tijd kunnen terugspoelenHadden graag met de hele band bij het optreden van Book of Air geweest. Jammer genoeg is er maar 1 van ons geraakt.

U hebt deze toch gezien?

Straf liveAka Moon – Les Nuits

Fourtet DJ set – Dimensions Festival, Pula

Seun Kuti & band – On Blackheath Festival, Londen

Ik voorzie voor 2016

Met STUFF. gaan we met een nieuwe show in première in De Singel op 22 januari. Dit project spelen we ook nog ondermeer in Handelsbeurs, De Spil, Leuven Jazz, etc. We kijken allemaal uit naar nieuw werk van Pomrad, Road House Libra, Thundercat en Book of Air. EOP/AAN met twee van de STUFF. leden onder de rangen komt met nieuwe muziek en shows. Check it out! Zoveel, …

Coming up

Moeilijke, Pomrads plaat zijn we in ieder geval erg benieuwd naar. Ook de nieuwe Road House Libra komt er aan.

17 december 2015