Stoop Kid - Careful There, Annie Oakley

Stoop Kid - Careful There, Annie Oakley

Stoop Kid dropt een nieuwe single op kersvers label UhmYeahSure Records.

Na de release van de tweede ep ‘Nothing At All’ in februari en supportoptredens voor Meskerem Mees, Portland en Teen Creeps komt Stoop Kid terug met een nieuw album. ‘Camp Careful’ komt uit op 15 januari en wordt met tien tracks de eerste langspeler voor de band. Het wordt tevens de eerste release voor UhmYeahSure Records, een nieuw platenlabel uit Diest met een groot hart voor de DIY-scene en een gezonde portie zelfrelativering. 

Als voorbode trakteert Stoop Kid op de single Careful There, Annie Oakley. Die drijft binnen op een opzettelijk vals klinkend vlotje waarvan de balken bestaan uit synths die aan elkaar verbonden zijn met kromgetrokken gitaarsnaren. Het resultaat is een lekkere jangle-poptrack die het gevoel opwekt van een zomers ontbijtje op bed.

Stoop Kid begon als slaapkamerproject van Jens Rubens, de gitarist van Ero Guro, Prince Beastly en Coma Commander, maar is nu een vijfkoppige band, bestaande uit allemaal stadsgenoten uit Diest. Mutte zal de tambourine ter hand nemen, Timmy de bas, Rikkie, de benjamin van de band, speelt gitaar en achter de drums zit Oli.

Over de single zegt de band het volgende: “Careful There, Annie Oakley gaat over de dagen die ervoor zorgen dat je slechte dagen wel ok lijken. Wanneer go-to selfhelptricks als een gezond ontbijt of een frisse wandeling niet volstaan en je dus maar gewoon in je bed duikt en wacht tot de zon weer opkomt. En da’s ok. Morgen beter.”

7 december 2020
Marc Alenus