#StipeHelpt - Rain Phoenix - Time Is The Killer (2019)

#StipeHelpt - Rain Phoenix - Time Is The Killer (2019)

Onlangs de live-dubbelaar 'Live At The Olympia In Dublin' van R.E.M. op de bevallige kop getikt en genoten van een supergroep die zich negenendertig songs lang weet te onderscheiden met de allerbeste alternatieve gitaarrock. Daarbij viel het andermaal op dat Michael Stipe een unieke zanger en frontman is. Wij gingen op zoek naar zijn beste cameo's bij andere artiesten.

De laatste is een recente. Februari 2019 kwam deze single van Rain Phoenix uit van het album 'Time Gone'. En het is een mooie. Ook hier steunt Stipe een onbekende artieste, al is dat relatief want Rain Joan Of Arc Phoenix - haar volledige naam - is de zus van Liberty, Summer, Joaquin en wijlen River Phoenix.

Ze is geen onbekende voor R.E.M., aangezien ze reeds backings deed op 'Monster', een album dat opgedragen werd aan River Phoenix. Haar backingcarrière zette zich ook door tijdens de 'One Hot Minute'-tour van Red Hot Chili Peppers (Flea was een close friend van River Phoenix en was erbij, toen hij overleed in 1993). Maar na ettelijke groepsprojecten trekt ze voluit de solokaart met het nog uit te komen 'Time Gone'. 

"Everybody's dying, to know where we go, when we die". Fijne manier om de Michael Stipe featuring-week af te sluiten. 

10 januari 2021
Laurens Leurs