#StipeHelpt - Neneh Cherry - Trout

#StipeHelpt - Neneh Cherry - Trout

Onlangs de live-dubbelaar 'Live At The Olympia In Dublin' van R.E.M. op de bevallige kop getikt en genoten van een supergroep die zich negenendertig songs lang weet te onderscheiden met de allerbeste alternatieve gitaarrock. Daarbij viel het andermaal op dat Michael Stipe een unieke zanger en frontman is. Wij gingen op zoek naar zijn beste cameo's bij andere artiesten.

En of wij fan zijn van Neneh Cherry. Al van in de debuterende dagen waren wij onder de indruk van de unieke manier waarop ze mainstream spannend wist te maken en left of center mainstream.  'Homebrew', de tweede plaat uit 1992, was een klepper die zoveel jaren later nog steeds succulent klinkt en bekoort.

In 1996 mochten wij met The Romans Beach Rock in Zeebrugge openen, waar zij ook op de affiche stond. De hele middag flaneerde ze met een verse baby op de arm backstage en waren we starstruck door zoveel uitstraling.  Jaren later stond ze te dj'en in een stomende Krapuultent op Pukkelpop en dansten we ons de benen van onder het lijf. Ze zag ons, want ze knipoogde. Of was dat die zweetdruppel in haar oog die haar parten speelde.

Op deze track krijgt ze de vocale hulp van Stipe, onderlijnd door een Steppenwolf-gitaarsample uit Pusherman (1969, van de 'Easy Rider'-soundtrack) en als klap op de vuurpijl een John Bonham/Led Zeppelin-drumloop.

4 januari 2021
Laurens Leurs