#StipeHelpt - Kristin Hersh - Your Ghost (1994)

#StipeHelpt - Kristin Hersh - Your Ghost (1994)

Onlangs de live-dubbelaar 'Live At The Olympia In Dublin' van R.E.M. op de bevallige kop getikt en genoten van een supergroep die zich negenendertig songs lang weet te onderscheiden met de allerbeste alternatieve gitaarrock. Daarbij viel het andermaal op dat Michael Stipe een unieke zanger en frontman is. Wij gingen op zoek naar zijn beste cameo's bij andere artiesten.

En of we fan zijn van Throwing Muses. Al van toen ze voor het eerst de neus aan het venster staken in 1988, waren we verkocht voor de bijzonder zwierige alternatieve kijk op muziek. Wij leerden Muses, Pixies en Sugarcubes in één en dezelfde week kennen op kot in Brussel. En dat kot was te klein, veel te klein.

Enfin, 'The Real Ramona' uit 1991 van Throwing Muses blijft een regelrechte klassieker in het genre en we zijn de exploten van frontvrouwen Hersch en Donelly blijven volgen. Het "kleine" nummer Your Ghost was de debuutsingle van Kristin Hersh, afkomstig van 'Hips And Makers' uit 1994. En de bijdrage van Michael Stipe zorgde er mede voor dat ze een bescheiden radiohit scoorde.

Het had veel meer mogen, zijn maar laten we van de onrechtvaardigheid van de wereld uitgaan en de bewondering bij tijd en stond luider uitschreeuwen in de hoop dat deze of gene het mag oppikken. Straf nummertje!

5 januari 2021
Laurens Leurs