#StipeHelpt - Golden Palominos - Boy (Go) (1985)

#StipeHelpt - Golden Palominos - Boy (Go) (1985)

Onlangs de live-dubbelaar 'Live At The Olympia In Dublin' van R.E.M. op de bevallige kop getikt en genoten van een supergroep die zich negenendertig songs lang weet te onderscheiden met de allerbeste alternatieve gitaarrock. Daarbij viel het andermaal op dat Michael Stipe een unieke zanger en frontman is. Wij gingen op zoek naar zijn beste cameo's bij andere artiesten.

Golden Palominos is een soort van supergroep onder aanvoering van drummer Anton Fier en bassist Bill Laswell, gitarist Jody Harris, en toetsenman Bernie Worrell.

Sowieso al niet minnetjes, maar dan jagen ze van tijd tot tijd ook nog een klepper achter de microfoon, gaande van Syd Straw over Johnny Lydon tot Jack Bruce. Op deze track is dat dus een nog prille Michael Stipe met de fijnzinnige en herkenbare gitaarlijnen van Richard Thompson. En of we Richard Thompson bewonderen. De hoogst inventieve en kundige gitarist verbaast al vele decennia met dat unieke timbre en de schier onuitputtelijke creativiteit. Knap staaltje combineerwerk!

6 januari 2021
Laurens Leurs