#StipeHelpt - Faultline - Greenfields (2002)

#StipeHelpt - Faultline - Greenfields (2002)

Onlangs de live-dubbelaar 'Live At The Olympia In Dublin' van R.E.M. op de bevallige kop getikt en genoten van een supergroep die zich negenendertig songs lang weet te onderscheiden met de allerbeste alternatieve gitaarrock. Daarbij viel het andermaal op dat Michael Stipe een unieke zanger en frontman is. Wij gingen op zoek naar zijn beste cameo's bij andere artiesten.

Als we niet beter zouden weten, zouden we gezworen hebben dat het de nieuwe David Sylvian was: dezelfde mystieke orchestratie en een quasi-soortgelijke dictie van Stipe. En er hangt ook een Nightporter-achtig sfeertje, vermengd met een melodielijn die doet denken aan My Funny Little Valentine, de Hart & Rodgers-compositie, in de Chet Baker-versie dan.

Faultline, het vehikel van allesdoener David Kosten, die tot op heden slechts twee platen produceerde - 'Closer, Colder'(1999) en 'Your Love Means Everything' (2002) - en hij zou, naar verluidt, aan een derde bezig zijn. Van ons mag hij.

Greenfields met Stipe staat op 'Your Love Means Everything', die ook vocale bijdragen bevat van Joseph Arthur, Chris Martin (Coldplay), Verve-gitarist Nick McCabe en Flaming Lip Wayne Coyne. Een prima plaatje dat voor een prikje vrij makkelijk tweedehands te vinden is bovendien.

8 januari 2021
Laurens Leurs