#StipeHelpt - Courtney Love - Rio Grande (2013)

#StipeHelpt - Courtney Love - Rio Grande (2013)

Onlangs de live-dubbelaar 'Live At The Olympia In Dublin' van R.E.M. op de bevallige kop getikt en genoten van een supergroep die zich negenendertig songs lang weet te onderscheiden met de allerbeste alternatieve gitaarrock. Daarbij viel het andermaal op dat Michael Stipe een unieke zanger en frontman is. Wij gingen op zoek naar zijn beste cameo's bij andere artiesten.

De banden tussen het echtpaar Kurt Cobain / Courtney Love en Michael Stipe gaan ver terug. En Stipe is de peetvader van dochter Frances Bean Cobain. Ook nu nog vinden ze elkaar. Er is ook al heel veel inkt gevloeid over het (ontbreken van) talent van mevrouw Love. Naar onze bescheiden mening kan ze wel degelijk een straffe song in elkaar draaien en die ook brengen, maar is ze niet altijd van deze wereld en er zitten dus ook heel wat draakjes en wanvertoningen op het podium tussen.

Maar deze samenwerking met Stipe is een goede. Afkomstig van de tweede cd in de reeks 'Rogues Gallery: Pirate Ballads, Sea Songs & Chanteys', opgezet door Johnny Depp, waarbij matrozen- en piratenliedjes worden gezongen, de zogenaamde Shanties, werkliederen gezongen door scheepspersoneel bij het maritiem labeur. As The Bottle Runs Dry aan de lopende band, als het ware (dankuwel, schipper Wim Punk).

Voor de liefhebbers: op die 'Rogues Gallery' vind je ook andere prominente vertolkers als Shane McGowan, Tom Waits, Keith Richards en Marianne Faithfull. Ten - aha - aanval!

7 januari 2021
Laurens Leurs