Steven De bruyn - Paradise Blue

Inlandse Maatjes

Steven De bruyn - Paradise Blue

Na een kwart eeuw gaat Steven De bruyn, gangmaker van El Fish en The Rhythm Junks, solo.

Wanneer Steven De bruyn aan het eind van de eighties mondharmonica begon te spelen, droomde hij dat dit kleine tuig zijn paspoort tot de wereld zou worden. Dat werd het ook en het aftasten van de grenzen van de harmonica is voor Steven ondertussen de normaalste zaak van de wereld geworden. Toch is niets zo spannend en kwetsbaar als werkelijk alleen met zijn instrument muziek maken en performen.

Steven De bruyn solo staat voor een intieme setting waar de mondharmonica, die doorheen de jaren een verlengstuk van Steven’s diepste wezen werd, het grootste deel van het verhaal vertelt. Het solo album ‘The Ethernal Perhaps’  klinkt vaak filmisch, soms poëtisch, als een soundtrack bij wat een hedendaagse film noir had kunnen zijn, over een man die zich een weg zoekt door de stad en het leven.

Paradise Blue is het voorproefje van het solo album 'The Eternal Perhaps' dat in op 10 januari uitkomt en die dag ook wordt voorgesteld in de AB Club, een onderdeel van een uitgebreide clubtour. Alle data hieronder.

30 oktober 2019
Marc Alenus