Stella - Satisfied

Stella - Satisfied

Met een dode vis naar de film.

De Amsterdamse softgrungeband Stella kwam eind februari na een break met een nieuwe single Satisfied. Het nummer kreeg nu ook een clip mee, waarin frontvrouw Tosca van der Waals een meisje speelt dat een vis vindt op het strand, die mee naar huis neemt en er een innige relatie mee begint. Ze neemt de vis overal mee naartoe: naar de bioscoop, waar ze werkt als kassameisje, naar het café, enz. De clip is, net als de vorige twee voor Happiness is Liquid en Kiss Me, het werk van regisseur Ab Al-Tamimi en hij levert weer prachtig werk af.

Satisfied is een ode aan de tweestrijd tussen comfort en verlangen in de liefde en neemt je mee naar het stekende onderbuikgevoel voorafgaand aan het moment waarop je weet dat je iemands hart gaat breken. Met de ep kondigt de band een eerste ep, 'I Love You, Fish' aan, waarbij de liefde voor de vis het synoniem is voor het waarde hechten en belangrijk maken van iets dat wordt gezien als vies en waardeloos: een dode vis.

Muzikaal tapt de band uit het vaatje van de jaren negentig en brengt ze dynamische, sobere en scheurende popliedjes met een donker randje. De kwartet bestaat uit frontvrouw Tosca van der Waals, zus Jasmine van der Waals, Eszl Vooijs en Siera Bos, met bandleden die eerder al speelden in Loupe, Yasmine en Dakota.

15 maart 2023
Marc Alenus