Stella - Happiness Is Liquid

Stella - Happiness Is Liquid

Stella smaakt, dat weten wij Belgen al langer, maar weet je dat ook de Nederlandse band met dezelfde naam best lekker klinkt? Beetje bitter, beetje zoet.

Happiness Is Liquid, zo heet de tweede single van het Amsterdamse viertal dat debuteerde met Kiss Me en prompt tot een van de 3voor12-Popronde talenten werd gebombardeerd. Deze winter moet er een ep komen en als zangeres Tosca van der Waal de lijn van deze single doortrekken, zou dat wel eens een fijn plaatje kunnen worden.

Op de nieuwe single klinkt Stella een beetje als The Beths, Bully en Pom Pom Squad. In tegenstelling tot de iets ingehouden debuutsingle, mag Happiness Is Liquid wat meer scheuren in de refreinen. Van der Waal heeft een mooie heldere stem, wat het geluid van de band iets verzacht, maar live of op een feestje zou dit wel eens vonken kunnen geven.

En over feestjes gesproken: “Happiness Is Liquid is een ode aan het teleurstellende huisfeestje, aldus van der Waal op 3voor12 uit. “Zo-eentje waar je komt opdagen omdat je denkt dat een bepaald persoon daar gaat zijn – zeg, een crush – die er vervolgens helemaal niet blijkt te zijn. Dat je denkt: “Ben ik nu helemaal naar dit kutfeestje gekomen, en dan ben je er helemaal niet!” Maar ja, eenmaal daar gekomen, blijf je ook. Toch? Dat zie je ook in de videoclip. ‘Die hebben we opgenomen door echt een huisfeestje  te geven. Veel vrienden erbij, bier kopen, en dan iedereen dronken krijgen. We wilden het simpele geluk van het feesten vangen, maar ook die andere kant, waarin je die ene persoon ziet die het eigenlijk helemaal niet naar haar zin heeft.”

7 november 2021
Marc Alenus