Stef & De Tong - Mijnen Oorlog

Stef & De Tong - Mijnen Oorlog

Sorry, Wannes, maar dit is beter dan jouw Dylancover.

Wannes Van de Velde had tot hiertoe het mooiste anti-oorlogslied op zijn naam staan, maar zijn Oorlogsgeleerden, hoe pakkend ook, is “maar” een cover van Masters Of War. Ex-Katastrooflid Stef Bef brengt als Stef & De Tong nu een eigen compositie die dat Belpopmonument naar de kroon steekt.

Mijnen Oorlog, zo heet zijn eerste solosingle en het is een verrassend diep snijdend anti-oorlogsnummer geworden ter ere van alle jongemannen die ooit sneuvelden. Het is dan ook geen toeval dat de single vandaag, op Wapenstilstand, uitkomt.

Stef: “Wanneer ik Mijnen Oorlog live speel, klinkt het als iets van Bob Dylan, maar voor de opname wilde ik het grootster laten klinken. Ik werkte voor het eerst samen met de geniale Steven Jacobs en meestergitarist David Piedfort van de Cavern Studio. Zij voelden exact aan welke partijen ik waar wilde horen. Aan David vroeg ik om Brothers In Arms van Dire Straits in gedachten te houden tijdens de gitaarsolo’s. Een nummer met dezelfde sfeer en thematiek. Het resultaat heeft trouwens veel weg van filmmuziek.”

Ontdek het nummer in de zelfgemaakte videoclip hieronder.

11 november 2021
Marc Alenus