#Steden - Fountains Of Wayne - Hackensack (2003)

#Steden - Fountains Of Wayne - Hackensack (2003)

Een arbitraire greep uit de onuitputtelijke liedjesmand met songs over steden in verschillende vormen en gedaanten.

Powerpop op zijn best. Dit nummer gaat over een man die herinneringen ophaalt aan een meisje dat hij in zijn jeugd kende, een meisje dat sindsdien is opgegroeid, naar LA is verhuisd en beroemd is geworden. De man houdt nog steeds van het meisje en hoopt dat ze op een dag zal terugkeren naar Hackensack, een stad in New Jersey, en naar hem.

Chris Collingwood en Adam Schlesinger schreven het nummer, dat niet over een echt persoon gaat. Schlesinger zegt dat hij geen specifieke actrice in gedachten had, toen hij de tekst bedacht.

In 2009 werd dit nummer gecoverd door Katy Perry op MTV Unplugged. In een interview zei Adam Schlesinger dat hij onder de indruk was van Perry's versie. "Ja, ik vind het geweldig", zei hij. "Ik vond het interessant, omdat ze het omdraaide zodat de melodie in het refrein lager is dan de melodie in het couplet, wat het tegenovergestelde is van hoe wij het deden. En ik denk dat het eigenlijk heel goed is gelukt. Het gaf het nummer een andere sfeer." Een deel van Schlesingers jeugd bracht hij door in Montclair, New Jersey, en hij kon de verleiding niet weerstaan ​​om in dit nummer "go back" te doen rijmen met "Hackensack".

De band werd vernoemd naar de stad Wayne, New Jersey, waar prominente fonteinen stonden bij een tuincentrum langs de hoofdweg. Op 22 april 2020 kwam Fountains Of Wayne virtueel bijeen om een ​​uitvoering van dit nummer live te streamen tijdens het benefietconcert 'Jersey 4 Jersey', dat geld inzamelde voor het New Jersey Pandemic Relief Fund. Sharon Van Etten viel in voor Adam Schlesinger, één van de eerste muziekberoemdheden die stierf aan het coronavirus en op 1 april op tweeênvijftigjarige leeftijd overleed. Dat optreden werd als single uitgebracht en de opbrengst ging naar het fonds.

7 november 2023
Laurens Leurs