#Steden - A Tribe Called Quest - I Left My Wallet In El Segundo (1990)

#Steden - A Tribe Called Quest - I Left My Wallet In El Segundo (1990)

Een arbitraire greep uit de onuitputtelijke liedjesmand met songs over steden in verschillende vormen en gedaanten.

Onze favoriete hiphoppers. Dit nummer wordt verteld door A Tribe Called Quest-rapper Q-Tip vanuit een politiebureau. In het nummer gaan Q-Tip en collega-ATQ-lid Ali Shaheed Muhammad op een roadtrip in de auto van Q-Tips moeder. Nadat hij voor een maaltijd bij een fastfoodrestaurant heeft betaald, wordt Q-Tip afgeleid door een aantrekkelijk meisje en vergeet hij per ongeluk zijn portefeuille in het restaurant.

El Segundo is een kleine stad in Californië (zeventienduizend inwoners). I Left My Wallet In El Segundo werd uitgebracht als single van het debuutalbum van A Tribe Called Quest, 'People's Instinctive Travels And The Paths Of Rhythm'. De reactie op het album was verdeeld tussen zwarte en witte media. The Source gaf het een zeldzame beoordeling van vijf microfoons, maar Rolling Stone vond het middelmatig en kende het drie sterren toe, waarbij werd geschreven: "A Tribe Called Quest heeft de neiging om te mompelen in ingetogen monotonen die zelfvoldaan en zelfs verveeld aanvoelen."

De geschiedenis toont aan dat The Source overschot van gelijk had. Toen de video voor dit nummer in Las Vegas werd opgenomen, was regisseur Jarobi White amper achttien jaar oud. White mocht in geen enkel casino of club scènes opnemen.

Een personage uit het tv-programma 'Sleeper Cell' uit 2005 is een grote fan van dit nummer. In het eerste seizoen van de show zingt het personage het lied twee keer, waarvan één keer op het podium in een karaokebar. In de film 'The Ladykillers' van Ethan en Joel Coen (2004) klaagt een oudere hospita herhaaldelijk over het belachelijke van de tekst van dit nummer.

Een sample van de Fatboy Slim-remix van dit nummer werd gebruikt op Lil' Wayne's hit A Milli uit 2008.

8 november 2023
Patrick Van Gestel