STAVAST

Introducing

Een fenomenale carrière van twintig jaren vol feest en muziek eindigen op een hoogtepunt, het is weinigen gegeven. De fenomenale dubbelaar ‘Ode & Tribute’ waaraan verrassend veel Belgisch en Nederlandse bands meewerkten, was dan ook een magere troost voor de vele fans die Heideroosjes achterlieten.

Toch zijn band en volgelingen nog niet helemaal klaar met elkaar. Een intensieve crowdfundingcampagne heeft beiden weer naar elkaar toegebracht. Resultaat: vijf jaar nadat het doek voor De Heideroosjes werd dichtgetrokken, komt frontman Marco Roelofs met een nieuw muzikaal kindje, STAVAST.

Vanaf maart presenteert STAVAST een volwaardige langspeler van tien songs, die ontstond in creatieve momenten tussen leegtes en depressies. Het resultaat van de jarenlange bloedzuiger-rush die plots wegviel.

Verwacht Nederlandstalige rockmuziek met nog steeds een ruw punkrockrandje, maar die emotioneel wel wat dieper grijpt dan de middenvinger-teksten van de Roosjes. Een muzikale vertolking van de drank-drugs-depressie periode die Roelofs uitholde, maar waar hij nu sterker uit probeert te komen.

Samen met kameraad en songsmid Robin Baard (met wie hij ook het veelgeprezen epiloog van boek en muziek ‘Kaal’ uitwerkte), pakt de Nederlander uit met een fraaie combinatie van gevatheid, gevoel en gitaar.

Benieuwd hoe dat moet klinken? STAVAST geeft alvast de veelzeggende single Dagen Dat Het Beter Gaat vrij. Geen vrolijke bedoening, maar wel recht uit het hart. Een mens zou nog wensen om niet beroemd te worden…

Meer info en tourdata? Hierzo!

10 januari 2017
Johan Giglot