Stan Lee Cole

Achtergrond

Niet alleen onze eigen redacteurs hebben een mening over het afgelopen jaar, ook bekende en minder bekende individuen die nauw verbonden zijn met het muziekwereldje leggen dezer dagen hun ei op onze redactie. U kent Stan Lee Cole (alias van Stijn Cole) vast nog van zijn muzikale bijdrages aan ‘Scheire en de Schepping’, maar intussen heeft hij al een plaat achter zijn naam en zit hij te popelen om zijn tweede uit te brengen. Reden genoeg om hem zijn zeg te laten doen.

Stan Lee Cole



Hoe zal 2013 in jouw muzikale geschiedenisboek gaan?

Een zeer belangrijk jaar voor mijn muzikale carriere: Stan Lee Cole op de kaart gezet dankzij een internationale prijs, ( me and Tom Waits we go way back…) en de clip van Separated was derde op Leuven Kort en heeft maar liefst dertien internationale prijzen gewonnen. Ook heb ik het eindelijk eens aangedurfd om een keer dingen uit handen te geven en ben ik terwijl u dit leest met producer Jo Bogaert (Gabriel Rios, Technotronic ) de laatste hand aan het leggen aan mijn tweede plaat. Een topjaar eigenlijk.

Wat vond jij de beste 5 platen van 2013?

1. James Blake- ‘Overgrown’
2. Siriusmo- ‘Enthusiast’
3. Disclosure- ‘Settle’
4. Fat Freddy’s Drop- ‘Blackbird’
5. Kanye West- ‘Yeezus’

Wat  is de meest overschatte plaat van 2013?

Daft Punk –‘Random Access Memories’

Wat is de meest onderschatte plaat van 2013?

Siriusmo – ‘Enthusiast’

Wat vond jij de beste 3 concerten van 2013?

1. Chilly Gonzales, Koninklijk Circus, Brussel
2. Half Moon Run, Botanique
3. Fat Freddy’s Drop, AB

Wat was jouw fijnste concertervaring van 2013 en waarom?

Chilly Gonzales solo op Piano. Ik zat uitstekend, met zicht op zijn toetsen. En ik dacht na het concert alleen maar :”Wow, ik wou dat ik ook zo kon spelen”. Ook een fantastisch entertainer… en een slechte rapper (lol).

Wat vond jij de beste song van 2013?

Katy Perry- Roar ( dit is geen grap, dagen mee in mijn hoofd gezeten )

Wat vond jij de hatelijkste song van 2013?

Katy Perry- Roar ( ik kreeg dat ding maar niet uit mijn hoofd)

Naar wie moeten we uitkijken in 2014 en waarom?

Marble Sounds hebben net een prachtig liedje uit. Als dat een voorbode (Euh, Stijn, de plaat is al uit, nvdr) is voor de plaat, moeten we daar zeker naar uitkijken. Gabriel Rios is ook goed bezig. Ik ga duidelijk veel concurrentie hebben.

Wat mogen we van jou verwachten in 2014?

Een nieuwe, prachtige plaat in april en veel optredens die daarop volgen hopelijk: clubs, festivals en daarna de cultureel centra’s in! Speleuh!!!

20 december 2013