STADT- Tidal Slide

STADT- Tidal Slide

Het album ‘Meerstadt’ verschijnt op 17 maart 2023 op On The Level.

STADT, het gemeenschappelijke, muzikale onderkomen van Fulco Ottervanger (FULCO, Beraadgeslagen, De Beren Gieren), Simon Segers (De Beren Gieren, MDC III, Black Flower), Joris Cool en Frederik Segers (PJDS, Roland van Campenhout) verwacht een nieuwe plaat. De vierde al. Sinds 2013 bracht de band drie full albums uit die telkens onder de noemer "Krautpop" vielen. Deze keer doen ze iets anders.

Voor de vierde langspeler trok de band niet naar een oud strandhuis in Zoutelande, maar toch richting een gezellig Nederlands zeeplaatsje. De huiskamer van de tijdelijke woonst met zicht op zee werd omgetoverd tot een opnamestudio. Bezield door het op- en neergaan van de golven en de eigen gestemdheden, creëerden ze op enkele dagen tijd een nieuwe muzikale wereld. Improvisaties kregen alle tijd en ruimte om zich te ontrollen tot karaktervolle nummers.

Het eerste, dat aanspoelt, is het instrumentale Tidal Slide, een nummer waarin – hoe kan het ook anders? – de instrumenten zachtjes kabbelen en kraken als de mast van een houten boot om pas na een kleine drie minuten een beetje wind te vatten. Maar dan ben je nog niet halfweg deze dik zes minuten lange soundscape.

Maar vertrouw en laat je meedrijven.

14 oktober 2022
Marc Alenus