St. Solaire - Where Do We Go From Here

St. Solaire - Where Do We Go From Here

In 2017 won St. Solaire de Grote Prijs van Rotterdam. Daarna dook de band de studio in om te werken aan de debuutplaat. De oorsponkelijke release stond gepland voor het voorjaar van 2020, maar door de corona-pandemie werd ze verplaatst naar dit jaar.

Videotape kregen we vorig jaar voorgeschoteld en nu is er tweede single Where Do We Go From Here met opnieuw de breekbare stem van frontman Geert van Emden in de hoofdrol, omringd door een rijk, maar subtiel muzikaal palet van warme gitaren en uitgebalanceerde percussie waarmee de band zich ergens tussen Coldplay en Radiohead in nestelt .

Met deze track wil St. Solaire de luisteraar stimuleren zich niet laten leiden door angst. Zelfs uitzichtloze situaties krijgen uiteindelijk een uitzicht, maar om dat te bereiken moet je altijd open blijven staan voor verandering. Hoe rigoureus dit soms ook kan zijn, alleen zo kom je verder. 

“De track is twee jaar geleden geschreven maar in tijden van Corona misschien nog wel actueler dan ooit” vertelt zanger Geert van Emden. “Toen betrof het een relatie die vastliep, nu loopt de wereld vast en hebben we geen idee wanneer we weer mogen optreden. We hebben meerdere keren overwogen om nog langer te wachten met het uitbrengen van de plaat maar op een gegeven moment kom je tot de conclusie dat je moet roeien met de riemen die je hebt. We moeten doorgaan want anders stagneert de boel".

31 januari 2021
Marc Alenus