St. Solaire - Ashes

St. Solaire - Ashes

Deze oude klassieker mocht niet ontbreken op de debuutplaat.

Het is bijna zover! De langverwachte debuutplaat ‘you=me’ van de Rotterdamse band St. Solaire verschijnt 18 juni aanstaande. Om de spanning te drukken bracht de indiepopband afgelopen onlangs de nieuwe single Ashes uit. Voor de trouwe fans een oude klassieker. En juist daarom mag deze track zeker niet op de plaat ontbreken. Ashes staat symbool voor het ontstaan en de sound van de band.

En die sound hangt ergens tussen Bon Iver, Patrick Watson, The War On Drugs en Coldplay. Eigenlijk durven we wel stellen dat deze Nederlanders klinken zoals Coldplay zou moeten (blijven) klinken hebben. Met Ashes kan je ook een stadion aan de kook krijgen, maar ergens geloof je Geert Van Emden meer dan Chris Martin. Misschien omdat er net iets meer nodige donkerte in zijn stem zit.

Ashes werd geschreven na een avond uit, hopeloos op zoek naar het vullen van de leegte en gemis van liefde”, vertelt Van Emden zelf. De song gaat over het moment dat je in de vroege ochtend, na een avond stappen, in stilte naar huis loopt. Dat moment van stilte was na mijn break-up eigenlijk het meest helende moment van de avond: ik kwam toen pas echt tot rust”.

Wij worden hier vooral door terug gekatapulteerd naar de dagen van volle concertzalen waarin de energie van de band overspringt op het publiek en vice versa. Hoe zit dat eigenlijk met u?

27 april 2021
Marc Alenus