Spirit Of 66 - opnieuw gastheer voor de betere progrock

Spirit Of 66 - opnieuw gastheer voor de betere progrock

De Vlaamse progliefhebber zal dit voorjaar opnieuw de weg weten te vinden naar de Spirit Of 66 in het Waalse Verviers.

Het seizoen start met een knaller: zeventien jaar na de vorige passage komt de cultband La Maschera Di Cera (foto) weer naar ons land. Verwacht je aan een aan de jaren zeventig schatplichtige gouden sound van de Rock Progressivo Italiano, die toen internationale weerklank had en hoge toppen scheerde met PFM en Banco. De drie stichtende leden van Het Wassen Masker zullen present tekenen: zanger Allessandro Corvaglia, toetsenist Agostino Macor en bassist Fabio Zuffanti. Zij worden aangevuld met drummer Andrea Orlando en levende fluitende legende Martin Grice van Delirium. Onderstreep vrijdag 17 maart in je agenda dubbel met rood!

Op 7 april, ook een vrijdag, brengt de Europese tour de Duitse artrockband RPWL naar Verviers. Volgende maand verschijnt hun achtste langspeler ‘Crime Scene’, die door ons al gehoord en goed bevonden is. Een recensie volgt weldra. Verwacht op het podium Duitse Gründlichkeit van innemende zingende persoonlijkheid Yogi Lang en sterren-van-de-hemel-spelende gitarist Kalle Wallner.

Liefhebbers van het zwaardere werk kunnen zaterdag 22 april de temperatuur meten als Threshold ‘Dividing Lines’ komt voorstellen. De Britse poweroutfit moet met zanger Glynn Morgan het stembandenfenomeen Damian Wilson (nu bij Arena) doen vergeten.

In mei kun je in dezelfde week het verleden en de toekomst van de progrock aanschouwen. Op zaterdag 6 mei zal het Amerikaanse Pavlov’s Dog met hoge tenor David Surkamp nog eens laten horen hoe uniek ze zijn in het genre. Niet slecht voor een band die al bijna een halve eeuw op het hoogste niveau meedraait. Op 9 mei is het aan een andere groep buiten categorie: het Franse Lazuli laat zich met de eclectische smaak nergens op vastpinnen.

Ten slotte belooft Be Floyd een feestje voor de vijftigste verjaardag van het album der albums, ‘Dark Side Of The Moon’. De covergroep van eigen bodem zal bewijzen dat je geen stadion nodig hebt om de muziek van levende legendes Waters, Gilmour, Wright en Mason te fêteren.

Alle concerten starten om 20u. Adres: Spirit Of 66, Place du Martyr, 16 in Verviers en www.spiritof66.be.

10 februari 2023
Christoph Lintermans