Speak Easy Circus

Speak Easy Circus

In België is de uit Glasgow afkomstige band Speak Easy Circus nog niet echt gekend. Maar met de nieuwste single proberen ze wel voet aan grond te krijgen in onze contreien.

Deze vierkoppige band heeft een experimentele sound die het best kan omschreven worden als een mix van indie, folk, jazz en punk. Klinkt chaotisch, maar geloof ons: het werkt echt wel. En dat bewijzen ze zeker met nieuwste single Lions Should Hunt, een kleine aanklacht van de stereotypering van mannen.

We zijn er zeker van dat ieder van jullie wel een (vrouwelijke) artiest kent die aanklaagt hoe de maatschappij de ideale vrouw afschildert. Maar schetst de maatschappij ook niet van mannen een bepaald beeld? Dames, laat ons gewoon eerlijk zijn: wie onder jullie heeft nooit eens gezegd dat mannen alleen geïnteresseerd zijn in seks? Of dat ze enkel een vrouw kunnen begrijpen omdat ze zelf een dochter hebben? Net zoals het vrouwelijke deel van de maatschappij wordt ook het mannelijke deel van de bevolking die stereotypering beu. En net daar gaat het meest recente nummer van deze band over.

Het wordt tijd dat we allemaal naar elkaar kijken met het nodige respect en als muziek daarbij een duw in de juiste richting kan geven, waarom niet? Maar, mispak je niet: hoewel het nummer een belangrijke boodschap meedraagt, heeft het allesbehalve een deprimerend karakter. Door het samenbrengen van saxofoon met drums en gitaar werd een zeer dansbaar en opvallend opgewekt nummer gecreëerd. Laat het ons zo zien: een boodschap overbrengen kan ook op een luchtige manier. Iets waar deze band echt wel in slaagde en waarmee ze onze aandacht alvast hebben gewonnen. Wij zijn alvast heel benieuwd naar wat de muzikale toekomst hen zal brengen.

1 februari 2021
Marjolein De Smet