SONS - Naughty

Inlandse Maatjes

Met Whispering Sons gaat het hard (dank de heer daarvoor), maar de niet fluisterende zonen zitten misschien wel op een nog snellere komeet.

We hebben het natuurlijk over SONS, in een niet zo ver verleden winnaar van De Nieuwe Lichting, aanvoerders van De Afrekening en opener van de Main Stage van Rock Werchter vorig jaar. Binnenkort mogen we aanschuiven aan het diner met de rest van de familie als hun album ‘Family Dinner’ uitkomt (19 april) en het voorgerechtje wordt vandaag opgediend.

Naughty is een snelle hap zoals we dat van SONS gewoon zijn. Al sinds Ricochet bekruipt ons telkens opnieuw diezelfde opwinding, als SONS de duivels ontbindt, en dat is dit keer niet anders. Vanaf de bas-intro wordt de beer in ons wakker en schieten we recht, klaar voor een stevige pogo.

De vocals klinken nog altijd lekker lo-fi en rammelend, maar de gitaren, de drums en de bas zitten dan weer kristalhelder in de mix en vormen samen een niet te weerstane drukgolf. Dat belooft voor de andere tien nummers op de debuutplaat!

Live is SONS nog leuker en kijk, 17 april trekken ze van leer in Nosta te Opwijk, op 1 mei maken ze de Red Rock Rally in Brugge onveilig en op 3 mei moet de Ancienne Belgique in Brussel eraan. Op 7 juni plukken ze alle Gladiolen en op 15 juni “kicken ze some ass"  op Retie Rockt! En dat is nog maar het begin…

12 maart 2019
Marc Alenus