Sonic Tides - Foreseen Faillure

Sonic Tides - Foreseen Faillure

Nooit gedacht dat er zoveel noise verscholen zat in de natuur rond Luik.

Nog voor het eind van komende zomer mogen we een eerste ep verwachten van Sonic Tides, een nieuwe, vijfkoppige, alternatieve rockband uit Luik bestaande uit Benoit Thomé (gitaar/ zang), GillesVermeyen (gitaar, zang), Lucas Petit (soundscaping), Maxime Rolain (bas) en Thibault Schouters (drums).

Maar voor de ep eraan komt, mogen we twee singles verwachten. De eerste is Foreseen Faillure, genoemd naar en geïnspireerd op het fenomeen van cognitieve dissonantie, waarbij je koppig blijft doorgaan, ook al zie je van ver dat je fout bent.

Maar toch is dit begrip niet van toepassing op het nummer. Toen de vijf de studio indoken, hadden ze enkel een riff en een paar ideeën over het thema. Een paar jamsessies later lag deze track sidderend en kronkelend op de grond van de studio. Levend vers, voorzien van oren en poten en zeer smakelijk, want gekruid met elementen uit verschillende hardere genres.

De bijhorende clip is van de hand van Caroline Poisson, regisseur en videograaf uit het Luikse. Je kan hem hieronder bekijken, maar vergeet niet het volume omhoog te draaien.

25 juni 2021
Marc Alenus