Sonderwålt - Espresso

Sonderwålt - Espresso

Met enkele gitaarslagen, warme celloklanken, percussie en meerstemmige zang ontstond Sonderwålt op een zonnige lentedag in het Citadelpark. Vandaag presenteren de Oost-Vlamingen hun eerste single.

De Gentse band Sonderwålt bestaat een jaar en na een finaleplaats in de Holy Rock Rally 9000 en een eerste demo-ep ‘Citadel’ vorig jaar brengt het kwartet nu een eerste single Espresso uit. De single stond al op voornoemde ep van deze band met wortels in Plain Vanilla en is tegelijk voorsmaakje van de debuutplaat die in januari 2021 zowel via online streamingdiensten als op cd beluisterbaar zal zijn en negen nummers zal bevatten.

De fans zullen Espresso dus zeker al kennen, maar voor wie de band nog onbekend is, zal het zeker een leuke kennismaking zijn. De track klinkt ook nu weer alsof hij live is opgenomen: een tikkeltje ruw aan de randjes en met spaarzame instrumentatie van drums, cello en gitaar. Alles lijkt in dienst te staan van de krachtige stem van zangeres Manon De Ridder al is het toch de som der delen die het geheel zo prachtig maakt.

De band hoopt de release te vieren met een tournee door Vlaanderen langs o.a. Gent, Antwerpen, Sint-Niklaas, Zwevegem en Leuven.

27 november 2020
Marc Alenus