SONDER. - Anywhere

SONDER. - Anywhere

Verwacht met zo'n naam geen hang naar snel en goedkoop succes.

Sonder betekent zoveel als "Het diepe gevoel van besef dat iedereen, inclusief vreemden die op straat passeren, een leven leidt dat net zo complex is als het onze, en dat ze voortdurend leven zonder dat jij dat beseft." Omgekeerd betekent het ook dat jij slechts ééen van die passanten bent in de ogen van vele anderen.

Dit wetende, schrik je niet dat SONDER. als eerste single van hun album komt met Anywhere, een diep doorvoelde song over het zoeken naar geluk. Het nummer wordt geleid door de mooie stem van Kirstie De Kerf (Kirstie DiAlegria), een stem die sterke gelijkenissen vertoont met die van Leslie Feist. Toch zeker hier.

Vier mannen zetten zich volledig ten dienste van die stem: Jesse Steurs (drums, percussie), Tim Martens (bas), Bouke Cools (pedalsteel) en Joël Stevens (gitaar). Alleen deze laatste mag zich aan het eind eens laten gaan om een mooi orgelpunt op de song te zetten.

Voor het debuutalbum, dat op 24 november zal verschijnen, trok de band naar Brighton voor een samenwerking met producer Tim Bidwell, bekend van de samenwerking met Hardkandy, Lucy Rose en Kate Walsh.. Deze tilde de songs naar een hoger niveau en belicht veel van Kirstie’s muzikale voorbeelden.

13 september 2023
Marc Alenus