Son Of Han - It's Raining / Het Regent

Son Of Han - It's Raining / Het Regent

Hans Croon zet de solopet nog eens op voor een bijzonder leuke cover van Rick Derringers It's Raining.

"Dit liedje zit al tientallen jaren in mijn hoofd. Het is een eenvoudig liefdesliedje over schuilen bij elkaar tijdens rotweer. In Tessa's animatie lopen mijn dochter en schoonzoon in de regen met hun baby Cian, mijn kleinzoon, in een draagzak. Onder hun regenboogparaplu doorkruisen ze de magische wereld van die kleine man, voor wie alles nieuw en spannend is. In onze versie gaat het over liefde en geborgenheid, avontuur en fantasie", legt de frontman van The Dutch, die hier even uit zijn rol valt, uit. Maar Hans Croon zou Son Of Han niet zijn, als hij het bij een platte kopie zou houden. En dus gooide hij het arrangement helemaal om.

Het resultaat huppelt door je hoofdtelefoon op een onweerstaanbaar ritme en begeleid door fantastisch gitaarwerk en een soort van soezafoonbas. Trouwens, er wordt nog wel meer getoeterd in dit liedje. Toen wij - niet bekend met het origineel van Rick Derringer (waarnaar trouwens wordt verwezen in de videoclip - deze versie hoorden, dachten wij aan The Beatles en meer specifiek aan George Harrison, hoewel het onderwerp meer verwant is met Paul. Maar dat zijn wij dan. U hoort er misschien wel iets anders in. Opmerkelijk is wel dat er twee versies van het nummer beschikbaar zijn, respectievelijk in het Engels en in het Nederlands. De versie in de moedertaal maakt het misschien nog authentieker. 

En dan is er nog de prachtig naïeve videoclip, gemaakt door Tessa Van Vuren, waar wij maar geen genoeg van krijgen. Je vergeet er prompt al je zorgen van en de zon breekt zo door dat dikke wolkenpak, dat we al enkele weken torsen. Maar kijkt u vooral zelf. Kiezen tussen de talen doe je zelf maar. Of je bekijkt ze allebei natuurlijk.

 

7 februari 2023
Patrick Van Gestel