#SoftRock - Poco - Rose Of Cimarron (1976)

#SoftRock - Poco - Rose Of Cimarron (1976)

Een soft spot for soft rock. En nu eens niet Eagles of Fleetwood Mac, maar een aantal artiesten die net daaronder zitten.

Ontstaan uit de resten van Buffalo Springfield en met meer dan één link naar die andere countryrockers The Eagles, want bassist Randy Meisner verliet deze groep om samen met Don Henley en Glenn Frey The Eagles op te richten. Hij werd vervangen door Timothy B. Schmit, die in 1977 op zijn beurt The Eagles zou vervoegen.

Het is die Timothy B. Schmit die samen met gitarist Paul Cotton de leadvocals van Rose Of Cimarron voor zijn rekening zou nemen. Geschreven door Rusty Young, die geïnspireerd werd door de legende van de outlaw Rose Dunn, die bekend stond als de "Rose of the Cimarron": "Rose Of Cimarron is a song I wrote after I picked up a brochure while Poco were on tour in Oklahoma in 1973. It told a story of a woman who took in outlaws in the 1800s. She fed them, mended their wounds and sent them on their way. Or so they say... When I played Rose for the band, everyone wanted to make it a Poco record."

Rose Dunn had ook een affaire met George"Bittercreek" Newcomb, die ook lid was van de Bill doolin’s Wild Bunch Gang, die in 1893 in een vuurgevecht betrokken geraakten met US Marshals in Ingalls, Oklahoma. Newcomb overleefde, maar werd later vermoord door de Dunn Brothers, die zich als ex-criminelen hadden bekeerd tot premiejagers. Het waren de broers van Rose, die ervan verdacht werden Newcomb te hebben verraden, hetgeen ze met klem ontkende.

23 november 2023
Laurens Leurs