#SoftRock - Loggins & Messina - Angry Eyes (1972)

#SoftRock - Loggins & Messina - Angry Eyes (1972)

Een soft spot for soft rock. En nu eens niet Eagles of Fleetwood Mac, maar een aantal artiesten die net daaronder zitten.

Heerlijke song en typisch vroege jarenzeventig-Americana, waarbij de harmonische zang de toon zet en de melodie een heel eind verder meandert. Quasi vergeten, maar in de tijd dat de tweede lp verscheen van Kenny Loggins en jim Messina verkocht die met de hulp van de überpopulaire FM-radio vlot meer dan een miljoen exemplaren.

Een “toevallig” duo, want eerste plaat 'Sittin’ In' was eigenlijk bedoeld als Loggins' eerste soloplaat, waarbij Messina fungeerde als producer en gastmuzikant, maar de samenwerking was dermate vruchtvol dat ze een reeks van vijf platen als Loggins & Messina produceerden.

In Angry Eyes wordt de persoon beschreven, die op hen neerkijkt met "angry eyes", de nodige argwaan en paranoia en er wordt in het midden gelaten of het nu gaat om een geliefde, een rivaal of een zakelijke concurrent. Een typische Loggins & Messina-song, die op de plaat zeven minuten en zevenendertig seconden duurt met een instrumentale outro van ruim vier minuten. Typisch seventies. Op single werd het herleid tot een schamele twee minuten en vierentwintig seconden. Maar de FM-radio verkoos om de lange lp-versie te spelen.

21 november 2023
Laurens Leurs