Sofia - Deadly

Sofia - Deadly

Sofia (Anessiadis) is een Belgische singer-songwriter die al een tijdje (lowkey) actief is in de Belgische (pop)muziekscene. Initieel kanaliseerde de Torhoutse schone het talent via covers die ze op haar Youtube-kanaal plaatste. Na de opmerkelijke passage in 'The Voice' (2016), waar ze de live shows haalde en zich ontpopte tot een rasechte, sexy performer, bleef het even stil. Van covers is vandaag geen spoor meer te bekennen, enkel nog eigen werk. De eerste twee nummers zullen alvast niet onopgemerkt voorbijgaan.

Met eerste single Evol zat Sofia vorig jaar bij de dertig geselecteerden van 'De Nieuwe Lichting'. Meteen is de toon gezet voor donkere pop waarbij de zwoele stem een perfecte match is voor zachte tot intense beats, summiere keys en een passie die opborrelt uit de diepten van haar ziel.

Deadly ademt dezelfde sfeer, al is deze nieuwe single net iets meer ingetogen. We horen het verhaal over de donkere kanten van de liefde en wat dit in een mens kan losmaken. Die continue tweestrijd, een oorlog binnen het hart - Blijf je of stap je op? Heb je hier ├╝berhaupt zelfs een keuze in? - in combinatie met de ondertussen gerijpte stem, die ons meevoert in de lage tonen en verrast in de hogere regionen, weet ze perfect over te brengen. Het visuele aspect is beperkt, maar doet wel verlangen naar een volwaardige clip, want hot as hell!

Sofia heeft de tijd genomen om deze donkere, alternatieve pop op de wereld los te laten en we kunnen dit alleen maar toejuichen, gezien het eerste resultaat. Zowel Evol (is Love) als Deadly doen ons verlangen naar meer. En als we haar mogen geloven, zullen we op de wenken bediend worden.

3 april 2021
John Van de Mergel