Socks;SportsSocks - Talking To Myself

Socks;SportsSocks - Talking To Myself

Van jou vraagt de band maar één actie: een druk op de play-knop.

Onlangs bracht het Nederlandse Socks;SportsSocks de tweede single uit van nieuwe ep 'More Songs About Phones And Happiness'. De single gaat over iemand die niet uit zijn bed geraakt. Hij probeert zichzelf te motiveren om met het goede been uit bed te stappen en irriteert zich aan het commentaar dat hij op zichzelf geeft, waardoor er een vicieuze cirkel van zelfhaat ontstaat. Het nummer heet dan ook toepasselijk Talking To Myself.

Djurre, frontman van de band en tevens regisseur van alle video’s, schoot ook voor Talking To Myself de beelden en legt uit: "De video van Talking To Myself is als een NIET-interactieve videogame over hoe je vooral niet gemakkelijk uit je bed komt. De beste remedie tegen niet makkelijk uit je bed komen is uit je bed komen. Daar komt een mens blijkbaar elke dag weer achter."

Muzikaal start de single rustig met akoestische gitaar, maar die gaat al snel over in een stuwend ritme dat niet meer stopt en even later schieten gamegeluidjes van een oud arcadespel door de ether. Voor de tweede ep schoot de band zelf trouwens ook in actie. Ze spoorden naar de Mute studio in Gent voor de opnames. Voor hen een nieuwe ervaring, gezien ze voordien altijd opnamen in de slaapkamers van de bandleden. Digitaal wordt de ep op  7 april gereleased. Fysiek komt er een casette uit op 15 april.

14 maart 2023
Marc Alenus