Social Animals

Social Animals

We horen het u al denken: "Social wie?" En toegegeven: wij hebben ook enig opzoekingswerk moeten verrichten.

Social Animals is een vierkoppige Amerikaanse alternatieve rockband die in 2012 werd opgericht door frontman Dedric Clark. Tijdens de eerste jaren van het bestaan, moesten ze – zoals zo veel nieuwe muziekgroepen – zelf alles regelen. Het opnemen van muziek was nog veraf, maar in 2014 en 2015 tourden ze wel intensief door West-Amerika. Ook de optredens moesten ze allemaal zelf regelen. Tot ze in 2015 onder de vleugels werden genomen van het management dat momenteel ook Billie Eilish tot de klanten mag rekenen. Eind 2016 werd er dan eindelijk begonnen aan een debuutalbum. Cheer Up Charlie was de allereerste single daaruit. Maar daarna werd het weer ijzig stil rond de groep. Tot nu.

Momenteel zitten Social Animals bij een ander management met als grote doel het uitbrengen van dat debuut. En het ziet er alvast goed uit, want ondertussen hebben deze jongens nog twee nummers uitgebracht. Het eerste nummer onder het nieuwe label was Bad Things, kort nadien gevolgd door Best Years. Beiden zijn het deuntjes die perfect blijven hangen en het ook best goed kunnen doen op de radio en in de hitlijsten.

Hebben we je ietwat nieuwsgierig gemaakt naar deze band? Dan kan je altijd op de diverse streaming services de nummers beluisteren. Maar je kan ze binnenkort ook live aan het werk zien, want Social Animals spelen in het voorprogramma van Ash tijdens de EU/UK-tour. Dit brengt hen op zaterdag 22 februari naar de Botanique in Brussel. Er zijn nog steeds tickets beschikbaar, maar het zal voor de rappen zijn.

22 februari 2020
Marjolein De Smet